Rundvisning på Bjørn Wiinblads hus i Lyngby den 10. marts 2020 med efterfølgende frokost på Nybro Kro

Bjørn Wiinblads spisestue

Trods afbud i sidste øjeblik fra 3 deltagere og gråvejr med regn og blæst mødte 18 tilmeldte op med godt humør, og vi hilste på hinanden uden kys og kram på grund af Corona-virussen. René Schultz, vores rundviser, tog os imod med en kurv fuld med overtrækssutter og hilste os velkommen. Han førte os igennem det ”Blå Hus” med de utrolige kunstskatte, som Bjørn Wiinblad samlede igennem hans liv (1918 – 2006) og med den samme indretning, da Wiinblad levede og arbejdede i huset. Han fortalte om Bjørn Wiinblads liv som kunstner og privatmenneske.

At besøge Wiinblads hus i Lyngby er som at træde ind i Aladdins hule. Her er ikke meget dansk minimalisme, men derimod et hav af antikke møbler, polstrede sofaer, bjerge af bøger og vidunderlig kunst. Man kan mærke at her har boet en mand der elskede livet og som nød at dele sit hjem med venner og familie. Man føler sig velkommen i Det Blå Hus, og man må tage sig selv i at tænke misundeligt på de mange mennesker, der nåede at opleve Wiinblad som glad vært ved et af hans fine selskaber.

Takket være Rosendahl Design Group er der igen kommet liv i Wiinblads designunivers. Under navnet Bjørn Wiinblad Denmark har Rosendahl købt rettighederne til Bjørn Wiinblads produkter, og i løbet af de seneste år er der kommet en lind strøm af skåle, kopper, lysestager og bakker, der alle er dekoreret med Wiinblads fantastiske figurer.

Da Wiinblad døde i 2006, var interessen for hans ting på et lavpunkt, men i dag er det som om, vi igen har opdaget hans univers. Da Arken i 2015 udstillede hans keramik, teaterkostumer, plakater og store gobeliner, strømmede mange tusinde mennesker til kunstmuseet Arken i Ishøj. For efter at vi i en periode følte os helt forstoppede med Wiinblads mange ting, er vi langsomt ved at noget af hans keramik er helt fantastisk.

    Et af de nyeste Rosendahl-produkter i en ny mørkegrøn farve

Efter rundvisningen mødtes vi kl. 13.00 på Nybro Kro i Lyngby og nød Kroens Planke (3 uspecificedrede smørrebrød) ved hyggelig snak og samvær.

Billeder fra turen