Siemens Seniorklub Maj 2016

Herlufsholm

Den årlige udflugt for alle Siemens pensionister, som Siemens Seniorklub hvert forår arrangerer for Siemens, fandt i år sted tirsdag, den 10. maj 2016, og turen skulle i år gå til Herlufsholm Skole i Næstved med efterfølgende spisning på Restaurant Fjord, Næstved Golf.

I betragtning af den forholdsvis lange transporttid, ca. 1 time 15 min., havde vi i år sat mødetidspunktet til kl. 09.00 ved Siemens på Borupvang 9, og allerede før kl. 09.00 var der mødt rigtig mange glade mennesker op.
Vejret var i år også med os, solen skinnede fra en skyfri himmel, og det var helt sommerligt, så humøret var i top, og snakken gik, både inde ved receptionen og blandt dem, der stod udenfor.
Der var tilmeldt 72 personer til turen, men som altid er man ikke herre over sygdom og lignende, så vi endte på 68 glade personer, hvoraf nogle få havde valgt at møde op direkte i Næstved af praktiske hensyn.

Bussen kom, og der var planmæssig afgang kl. 09.15.
Kort efter start bød Seniorklubbens formand, Steen Rehøj, velkommen og gav lidt praktiske detaljer om dagens forløb. Derefter gik snakken igen, alt imens bussen kørte mod Næstved.
Planmæssig ankomst til Herlufsholm var der derimod ikke, da det viste sig, at der var noget vejarbejde med omkørsel, som forsinkede os, og ydermere en bro, som var for lav til, at dobbeltdækkerbussen kunne komme under.
Så vi blev en smule forsinket i ankomst, men det tog vores vært med godt humør.

Vi skulle have rundvisning på skolen af stedets tidligere præst, Eilif Kristensen, ad 2 omgange, idet han ved hver rundvisning kun kunne have et begrænset antal personer med.
Men den gode “emeritus” viste sig at være en ren gevinst for en sådan rundvisning og en sand humørbombe med megen humor, og han loddede ret hurtigt stemningen og fandt ud af, at han sagtens kunne “råbe” hele forsamlingen op på én gang, så han besluttede at tage rundvisningen ad én gang, og vi fik således mere tid og flere informationer.

Det var en super interessant rundvisning på stedet, hvor vi fik set kirken og det meste af skolen, samtidig med at Eilif Kristensen fortalte om Herluf Trolle og Birgitte Gøye, som i 1565 havde grundlagt skolen, først som kostskole for drenge og fra 1985 også for piger. Fra 1966 blev der optaget dagelever i gymnasiet, både drenge og piger, og i dag er antallet af kostelever og dagelever samt drenge og piger fordelt nogenlunde ligeligt på skolen, inklusive en prins, som Eilif Kristensen nævnte, idet prins Nikolaj går på gymnasiet der.

Efter den fantastiske rundvisning samledes vi på græsplænen ved en lille pavillon, hvor der var øl, vand, vin og snacks, og snakken gik igen. Stemningen kunne ikke være bedre.

Spisningen skulle foregå på Restaurant Fjord, Næstved Golf, kl. 13.00, hvortil vi ankom efter en kort køretur.
Frokosten stod parat på en buffet, rigtig dejlig mad med sild, fiskefilet, flæskesteg og meget andet godt, og de næste par timer gled mad og drikke ubesværet ned, alt imens snakken stadig gik, og det gode vejr blev nydt for nogles vedkommende med kaffe og te på terrassen.

Derefter gik bussen mod Karrebæksminde havn, hvor vi havde en halv times fritid til at gå lidt omkring, strække benene og kigge på folkelivet, hvorefter turen gik hjemad mod Ballerup i myldretiden. Vi ankom henad kl. 17.30 på Borupvang efter en oplevelsesrig dag med masser af solskin, og det var så tid til at sige farvel til hinanden og drage hver til sit.