Konventum

Tirsdag, den 20. september 2016 havde Seniorklubben inviteret medlemmerne til en udflugt til Konventum, tidligere LO-skolen, som er beliggende på Gl. Hellebækvej 70 i Helsingør.
Udflugten var arrangeret som en tur med egen transport og delvis selvbetaling, idet klubben betalte rundvisningen og en kop kaffe/te på stedet, mens den efterfølgende frokost var for egen regning, hvis man ville deltage i den.
Mødetidspunktet var kl. 09.00, og 17 personer havde tilmeldt sig og mødte op med godt humør og i fantastisk vejr.
Konventum ligger i meget smukke omgivelser med udsigt ud over Øresund og på et meget stort grønt areal. Vi startede med en kop kaffe/te og sad og sludrede hyggeligt en times tid, inden vores guide, Georg Reinhard Mathiasen, tog os med på en rundvisning i hele huset. Georg Mathiasen var en meget kompetent herre udi kunstens verden og havde da også selv et galleri, Galleri Orange, i Helsingør.
Georg Mathiasen startede med at fortælle lidt om skolens historie, læs mere på http://www.konventum.dk/, og derefter fik vi en guidet tur rundt på hele skolen og fik fortalt om og forevist mange af lokalerne. Skolen er udstyret med fantastisk mange kunstværker, og ved indretningen af alle bygningerne er der lagt stor vægt på materialerne og den håndværksmæssige udførelse af det hele. Alle var enige om, at det var en fantastisk bygning, som bare skal opleves.
Efter rundvisningen samledes vi alle på P-pladsen og fik et lille glas hvidvin, idet vi fra forårets skovtur til Herlufsholm havde et par flasker til overs.
Derefter kørte vi til Helsingør by, hvor vi havde bestilt bord på restaurant Borgerkroen i Strandgade kl. 12.30, hvor vi nød 3 stk. smørrebrød og en øl/vand, alt imens snakken gik. Efter en god times tid brød vi op efter en dejlig og hyggelig dag med godt samvær med tidligere kolleger.

Se billederne