Skovturen til Sorø Akademi 08.05.2018

Som sædvanligt mødtes Siemens Seniorklubbens medlemmer og øvrige Siemens pensionister, der havde meldt sig til den årlige skovtur den 8. maj, foran hovedindgangen hos Siemens i Ballerup. Busafgang var kl. 9.45, og målet var Sorø, hvor der ventede en rundvisning på Sorø Akademi, frokost på Postgården og en sejltur med Lille Claus på Sorø sø. Der var bestilt solskin, og det blev det mest fantastiske sommervejr – ikke nogen dårlig forudsætning for dagens program!

I Sorø blev vi sat af i nærheden af Sorø Klosterkirke, hvor vi skulle mødes med en af Sorø Akademis lektorer. Aftalt var en rundvisning på Akademiet på 1 ¼ time. Det blev nu mest til en rundvisning i kirken og meget lidt Akademi, men uden klosterkirke intet Akademi, så det havde nok sin berettigelse. Kirken er Danmarks 3. største, blev bygget af Skjalm Hvides sønner og går tilbage til 1140. Kirken og klosteret lå på denne tid isoleret på en ø.
Sådan var det ikke mere, da Akademiet kom til i 1580, hvor Frederik d. II. flyttede den kongelige skole fra Frederiksborg Slot til Sorø. Vi nåede at se skolens smukke festsal og hilse på nogle forbiilende elever. Elevskaren består i dag dels af kostelever, dels af unge fra Sorø og omegn. Skolen er i øvrigt i dag den eneste statsskole i Danmark.

Efter denne rundvisning ventede der en frokost på Postgården. Den bestod af en udmærket lille buffet, øl og sodavand stod på bordene, vinen, som nogle foretrak, lod vente på sig, men det endte vist med, at alle fik, hvad de ønskede.

Bussen kørte os derfra til Kongebroen til dagens sidste programpunkt – 1 times sejlads på Sorø sø med Lille Claus. Skipperen berettede under turen om fuglelivet på søen samt om søens og de omkring liggende bygningers og deres beboeres historie.

Således blevet klogere på de vigtigste seværdigheder i Sorø, startede vi kl. 15.45 hjemturen og nåede tilbage til Ballerup i godt humør og tilfredse med dagens oplevelser.

Se billeder fra skovturen